Weekend 7 en 8 juni
Omdattie zo lekker is: verse soep van geroosterde paprika's en tomaat. En nog veel meer groenten. Het regent af en aan. En als je hier dan toch even schuilt....

Verse croutons ..volkorenbrood, olijfolie, knoflook en rozemarijn uit de tuin

De dauw is er af...even pot vol vlierbloesems gevuld. Maken we maandag siroop van! Wat een weelde die tuin nu. Zeker vergeleken met vorig nat- en slakkenjaar waarbij zelfs de vlieren niet gespaard bleven. Een come back. En hoe!


Weekend 30 en 31 Mei. Heldere groentensoep
Vandaag voelde je de zomer weer het land in drijven, dit wordt een heerlijk weekend! We dachten, daar hoort een licht soepje bij. Daarom dit weekend een uiteraard vegetarische groentensoep. Ui, prei en wortel, selderij, paar tomaatjes en een paprika, knoflook. Een hele grote bos peterselie en laurier, lavas en thijm uit onze tuin. Zolang de voorraad strekt:)

Bak je nou weer diezelfde appeltaart? Jazeker!! Oma's recept. Maar dan echt van mijn oma. (Of bakten alle oma's met het1-2-3 recept?) Hollandse appeltjes, meel, rietsuiker een flinke snuf kaneel en natuurlijk echte roomboter. Met 2 extra ingredienten voor de fijnproevers..proef maar!

Weekend 24 en 25 Mei
Soep van geroosterde paprika en zoete snoeptomaatjes.
Ik had een ander plan voor de soep van dit weekend maar de markt zag aanlokkelijk rood van de (aardbeien ook) paprika's en tomaatjes..en toen dacht ik aan een recept van Jamie Oliver dat ik heeeel lang geleden voor het laatst maakte. Het is een mindfull klusje om de velletjes van de geroosterde tomaatjes en paprika's te verwijderen ( met een pincet jawel), maar dan heb je ook wat! Het knispert bijna van vers-en gezondheid! Zo lekker. Niet erg als er wat over blijft...

4 Mei


Tikkeltje overmoedig achteraf, een recept van een topkok voor een soepje van groene asperges en doperwtjes gevolgd. Zelfgemaakte groentebouillon als basis waarbij je na een half uur de groenten eruit moet zeven en weggooien (?!) En dan de asperges en overige ingrediënten zachtjes moet laten koken. Dan de soep pureren. So far, so good. Dan volgen de magische woorden; druk alles door een zeef..... Uren later, ik overdrijf niet, is er inderdaad een fluweelzacht soepje geboren. Met gebrande hazelnootjes en een beetje tijm opdienen. Nou, eet smakelijk!
Vandaag ook verse carrotcake.....het blijft een wondertje hoe een deeg met onder andere een pond geraspte wortel, verandert in een heerlijk zoetsappige cake. Zelfs mensen die met de nodige argwaan een hap durven nemen, zijn om!

